Logo Van der Broek
Specialist in hout- & plaatbewerking
Specialist in hout- & plaatbewerking

Welkom op de website van VDB Hout- & Plaatbewerking! Een familiebedrijf, met de 2e generatie aan het roer. Hout is onze passie. Wij hebben er elke dag opnieuw plezier aan om uw idee te verwezenlijken. Met ons gedreven, creatief team en moderne machines realiseren wij de meest uiteenlopende projecten. Waarbij hout en plaatmateriaal steeds de gemene deler is. Wij staan voor korte en directe communicatie, flexibiliteit, efficiency en kwaliteit. Graag laten wij u op onze website verder kennismaken met onze productiemogelijkheden, producten en diensten.

ONDERDELEN TOT COMPLETE PRODUCTEN

Onze CNC-freesmachines vormen het kloppend hart van ons bedrijf. Aangevuld met een opdeelzaag en kantenlijmer kunnen wij u maximaal ontzorgen. We produceren losse onderdelen en halffabricaten, maar ook volledige eindproducten inclusief assemblage. Onze machines zijn geschikt voor bewerkingen van massief hout en plaatmateriaal, voor 2D/3D-frees-, 2D/3D-zaag- en 2D/3D-boorwerk. Hiermee kunnen wij al uw wensen realiseren.

VAN IDEE TOT EN MET TRANSPORT

Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen. Vanaf uw idee naar ontwerp-of werktekening tot en met zaag- en CNC freeswerk, kantenlijmen, assemblage, spuitwerk, verpakking en transport.

BETROUWBAAR, DESKUNDIG en FLEXIBEL

We zijn al jaren een flexibele, onafhankelijke en betrouwbare toeleverancier en producent. Voordat we aan de slag gaan, bespreken we al uw wensen. We adviseren u vrijblijvend en maken een duidelijke offerte op basis van ontwerp, aantallen en gewenst materiaal. Helder en duidelijk, zodat u weet waar u aan toe bent.

BEWERKINGEN

Met ons modern machinepark maken wij kwaliteitsproducten. Van losse (onder)delen tot en met complete meubels en inrichtingen, 2D- en zelfs bijzondere 3D-modellen. Van enkele stuks tot grote series. Efficiënt, flexibel en betrouwbaar! De mogelijkheid van de zeer diverse bewerkingen zorgt ervoor dat de meest complexe vormen, modellen en afwerkingen gerealiseerd kunnen worden. Wij zagen, CNC frezen, CNC boren, kantenlijmen en assembleren, geheel naar uw wens.

ZAGEN

Wij hebben de beschikking over een opdeelzaag. Alle onderdelen worden voorzien van een label met onderdeelinformatie. Uiteraard wordt er spanningsvrij en splintervrij gezaagd.
Maximaal te bewerken afmeting: 4.00 x 2.07 meter. 

CNC FREZEN

Kloppend hart van onze productie zijn onze CNC frezen. Wij beschikken over een CNC Nestinglijn en een 5-assige CNC frees. Het op maat maken, modelleren, groeven, boren en profileren doen wij met deze machines. Zowel in 2D- als 3D-bewerkingen. Voor enkele stuks tot (grote) series.
Maximale werkstukgrootte CNC Nestinglijn: 4.10 x 2.07 meter.
Maximale werkstukgrootte 5-assige CNC: 4.10 x 1.53 meter. 

KANTENLIJMEN

De kantenlijmer voorziet panelen van PVC/ABS en fineer kanten. Alles geheel afgewerkt. Tevens is het voor ons mogelijk vrije vormen te voorzien van kantenband. 

ASSEMBLEREN

We kunnen de diverse onderdelen voor u assembleren tot een compleet eindproduct. Spuitwerk, HPL, beslag, alles geheel naar uw wens. Handig, zo kunt u direct het product doorleveren aan uw klant!

PRODUCTEN

Wij houden van hout. Samen met plaatmateriaal is het de gemene deler in ons bedrijf. Met ons modern machinepark maken wij uw idee werkelijkheid. Geheel op maat en naar uw wens. U kunt bij ons terecht voor o.a. balies, baliebladen, displays, kasten, kastonderdelen, akoestische panelen, stands, inrichting, badkamermeubels, pantrys, tafelbladen, bureaubladen, logo’s, graveren, ornamenten en sierlijsten. Daarnaast hebben wij een aantal producten standaard in het assortiment.

SCHENKELS, RIBBEN EN ROMPEN

Veelal gebruikt als basis voor wanden, balies, displays en banken. Wij maken deze op onze CNC Nestinglijn. Dit garandeert een maatvast product tegen een scherpe prijs.

HOUTBOUWWANDEN

De basis bestaat uit een multiplex frame, juist omdat dit materiaal niet kromtrekt. Dit komt de duurzaamheid en maatvastheid ten goede. Beide kanten zijn beschoten met MDF, indien gewenst kan dit ook triplex zijn. Wanden zijn voorzien van groef aan de lange zijden voor veren of lamello. Groef aan kopse kanten kan aangepast worden aan het systeem dat u gebruikt.

SYSTEEMVLOERDELEN

De basis is gemaakt van populieren multiplex waaruit een patroon is gefreesd om gewicht te besparen. Beide kanten voorzien van triplex.  Rondom op maat gefreesd, voorzien van gatenpatroon en facetrand. Het gatenpatroon correspondeert met het octanorm systeem. Afmeting 99.8cm x 99.8cm, totale dikte +/-39mm. Gewicht: +/- 11kg.

WANDEN & VLOEREN

Vloer- & wanddelen, gemaakt van gemelamineerde spaanplaat, veelal gebruikt in de standbouw! De afmetingen naar wens. Rondom voorzien van een groef, geschikt voor veren of lamello. Verbindingsveren worden door ons standaard bijgeleverd. Ook passtukken met rechte, schuine of vrijgevormde kanten zijn mogelijk.

KASTEN/KASTONDERDELEN

Een complete kast nodig of enkel de kastonderdelen? Wij kunnen elk gewenst onderdeel voor u produceren en, indien gewenst, assembleren tot een complete kast. Inclusief alle beslag, laden en (stel)poten. Door inzet van de juiste software zijn wij zeer flexibel in het aanpassen van maatvoering. Dezelfde software stuurt ook onze machines aan, waardoor snelheid en kwaliteit gegarandeerd zijn.

DIENSTEN

Onze ervaring, uw voordeel! Als toeleverancier werken wij al jaren voor o.a. standbouwers, interieurbouwers, projectinrichters, ontwerpers, afbouwbedrijven, horeca inrichters, meubelfabrikanten en aannemers. Wij stellen graag onze kennis en ervaring ter beschikking om ook uw project tot een succes te maken. Juist door deze ervaring kunnen wij u compleet ondersteunen in een project: u wordt maximaal ontzorgd!

MEEDENKEN

Wij zetten onze technische, materiaal- en productkennis graag in om u te ondersteunen in het traject van ontwerp naar realisatie. Onze ervaring in het voorbereiden, produceren evenals in het assembleren van diverse producten maakt dat mogelijk. 

UITWERKEN

Uw ontwerpen/schetsen worden bij ons omgezet in werktekeningen geschikt voor onze productie. Heeft u een CAD-bestand beschikbaar (DWG/DXF/IGES formaat), dan is dit bestand uiteraard welkom. Onze software draagt er toe bij dat materiaal en machines op de meest efficiënte manier worden ingezet.

PRODUCEREN

Wij beschikken over een zeer modern machinepark waardoor wij in staat zijn efficiënt een kwalitatief goed product voor u te maken. Als onafhankelijke toeleverancier kunnen wij alle merken plaatmateriaal voor u inkopen. Zo profiteert u van onze scherpe condities. Uiteraard mag u ook zelf het te bewerken materiaal aanleveren. Op de pagina bewerkingen leest u meer over de diverse productiemogelijkheden.

ASSEMBLEREN

We kunnen de diverse onderdelen voor u assembleren tot een compleet eindproduct. Spuitwerk, HPL, beslag, alles geheel naar uw wens. Handig, zo kunt u direct het product doorleveren aan uw klant!

VERPAKKING & TRANSPORT

Uw product wordt bij ons gedegen verpakt. Uiteraard kunnen wij ervoor zorgen dat uw product op de gewenste locatie wordt afgeleverd. Hierin werken wij al jaren samen met betrouwbare partners.

MONTAGE

Indien gewenst worden de door ons gemaakte meubelen of interieuronderdelen ter plaatse gemonteerd. Ook hierin werken wij al jaren samen met een ervaren en betrouwbare partner.

SPECIALS
RENOVATIE

Het karakter van een oud woonhuis of kantoorpand wordt vaak bepaald door de originele elementen. Helaas is de levensduur van die elementen niet onbeperkt. Vervanging is soms nodig en dat kan het karakter aantasten. Van der Broek biedt een helpende hand bij renovatie. Met behoud van het karakter renoveren of vernieuwen wij originele, houten elementen zoals trapbalusters, trapleuningen, lambriseringen, sierlijsten en ornamenten.

BIJZONDERE VORMEN

Onze CNC-machines zijn in staat om welke vorm dan ook voor u te frezen: 2D, 3D in alle mogelijke vormen, rondingen en lijnen. Wilt u een bijzonder project of idee in massief hout of plaatmateriaal laten vervaardigen? Wij denken in de ontwerpfase graag met u mee over de technische mogelijkheden. Wij houden van een uitdaging!

PORTFOLIO
Contact
Van der Broek Houtbewerking

Nagelbeek 1
6365 EH Schinnen
+31 (0) 46 443 38 99
info@vdb-houtbewerking.nl

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00-16.00 en op vrijdag van 09.00-15.00 uur.

 facebook - disclaimer - privacyverklaring